konferencija

OPEN IT – KONFERENCIJA KOJA TE PRAKTIČNO UČI

Jedanaesti Open IT održaće se 12, 13, 14. i 15. maja u saradnji sa Fakultetom organizacionih nauka od strane najveće međunarodne studentske organizacije AIESEC. Konferencija ima za cilj da učesnicima pruži znanje i informacije o informacionim tehnologijama, marketingu, HR-u, business development-u i web dizajnu i pomogne im da ugrabe priliku koja bi mogla biti njihov naredni veliki korak u karijeri – praksa u inostranstvu, praksa u kompaniji ili pokretanje sopstvenog biznisa.

Konferencija Open IT će ove godine ugostiti 300 delegata i preko 10 vodećih kompanija u IT-u i srodnim oblastima. Konferencija se bavi liderstvom u informacionim tehnologijama, značajem tehnologija i inovacija za rešavanje društvenih problema nezaposlenosti, odliva mozgova i apatije kod mladih. Ovom konferencijom želimo da pokrenemo inicijativu kod mladih i da im približimo njihovu buduću profesiju.

 

TEME KONFERENCIJE – Studenti, u zavisnosti od njihovog interesovanja i fakultetskog usmerenja, mogu da se odluče za jednu od sledećih tema kojoj će prisustvovati na konferenciji:


open it

 

KONCEPT KONFERENCIJE


Koncept projekta je kreiran tako da omogući praktično upoznavanje sa informacionim tehnologijama i srodnim oblastima, priliku učesnicima da vide kako u praksi mogu primeniti svoje znanje i da dobiju inspiraciju da nastave da radie na svojim idejama kao i koje se prilike nalaze u njihovom okruženju.

bizz cafe

Business cafe je zamišljen tako da učesnici i predstavnici kompanija u opuštenoj atmosferi razgovarati o različitim temama. Za svakim stolom biće do 10 studenata, koji će sa osobom iz kompanije pričati o zadatoj temi, a nakon određenog vremena studenti menjaju svoje sagovornike i dobijaju novu temu. Na ovaj način biće omogućeno upoznavanje i interaktivno komuniciranje o aktuelnim temama današnjice.

 

radionice

Radionice u trajanju od 75 minuta kroz koje će predstavnici kompanija raditi u grupama od po 40 do 50 studenata. Kompanije će imati priliku da iznesu svoja iskustva, stavove i rešenja koja su se realizovala u praksi. Isto tako, cilj je da se kroz interaktivne radionice studentima omogući da svoje teorijsko znanje povežu sa primenom u praksi.

 

powertalks

Govori koji će se održati dva puta tokom konferencije čiji je cilj da inspirišu sve učesnike projekta, daju im motivaciju i prenesu pozitivnu energiju. Predstavnici kompanija i gosti govornici će u okviru od 30 minuta preneti svoje iskustvo, ispričati inspirativnu priču i dati primer kako su pojedinci i kompanije danas došle do svog punog potencijala.

 

circles

Company circles predstavlja metod komuniciranja studenata i predstavnika kompanija. U svakom krugu će se nalaziti približno 20 studenata i predstavnik kompanije, gde će za razgovor imati određeni vremenski period, nakon čega će se studenti rotirati. Kroz ovaj koncept omogućava se direktno predstavljanje poslovanja i načina funkcionisanja svake kompanije.

 

 

ZAŠTO BAŠ TI TREBA DA SE UČESTVUJEŠ NA OPEN IT-U:


1.Zato što možeš da stekneš znanja koja će te učiniti konkurentim na tržištu rada;

2.Zato što možeš upoznati direktore vodećih kompanija u Srbiji;

3.Zato što možeš steći bitne kontakte i upoznati studente koji imaju slična interesovanja kao ti;

4.Zato što možeš dobiti ideju kako da pokreneš sopstveni biznis;

5.Zato što možeš dobiti priliku da se zaposliš ili budeš na praksi u našoj ili stranoj kompaniji.

 

Global Entrepreneurs:  Na konferenciji ćete dobiti mogućnost da saznate koje se prilike i prakse nude našim studentima u inostranstvu u oblasti IT-a, marketinga, web dizajna i prodaje.

Projekat je otvoren za sve studente Beogradskog univerziteta, a prijave za jedanaesti Open IT možete naći na linku OVDE. Takođe možete ih pratiti na Facebook stranici.